BLOGillustratie Alanna Cavanagh, foto via Photo Problem, foto's huis via Oen van Abaton Architecten


 


 


 


 

'n beetje wit...
Een fijne kerst en voor ieder een beetje wit omdat we die vlokken toch wel missen.......


 foto 1 via 1stdibs, Michael Thompson 2 Christophe Gilbert 3,4 Jerome Galland 5 Martin Morrell


 


 


 


 

Eye catchers17-12-11w


Even een blik eye catching interiors opengetrokken.


Soms hebben we ze, de vintage pieces, soms ook gehad en soms komt het gewoon nog.....

.

foto 1fernundlogan 2,3,4,6lux productions 5via elle decor 7matthew millman 8tim clinch 10xavier bejot 11via north elevation 12michael haverland 13scott frances 


 


 

Calder versus Abramovic13-12-11w

De ene artiest is de andere niet. En zo ook hun interieur.
Alexander Calder, de man die beweging introduceerde in de beeldende kunst én Marina Abramovic, grensverleggend met haar vaak choquerende performances. Ze zijn geen generatiegenoten (Calder stierf in'1976) en streven allebei een andere kunstvorm na maar hebben ook iets met interieurs. Tenminste, ieder op z'n eigen manier. Het contrast is duidelijk en daar viel ik nou net op.

Calder, de man van die prachtige mobielen. Op jonge leeftijd verruilde hij Amerika voor Frankrijk en na een armoedige start in Parijs begaf hij zich later onder ‘de groten’. Keerpunt in zijn carrière was een bezoek aan het atelier van Mondriaan. Geschokt maar geïnspireerd liet hij zijn figuratieve staaldraadvormen achter zich om plaats te maken voor abstracte vormen. Calder wordt gezien als de uitvinder van de kinetische kunst. Hij wilde beweging vangen in zijn objecten én evenwicht. Zijn enorme mobielen en later ook ‘stabielen’ staan verspreid in steden over de hele wereld.


Over zijn huis zei hij: mensen die bij mij op bezoek komen moeten rekening houden met slordigheid…