BLOG

Brutalist house Tomie OhtakeHelaas de blog is niet meer in werking..

Over details gesproken! Daar werd niet zomaar een plankje aan de wand getimmerd..De tropische plantengroei rond dit mooi staaltje architectuur doet vast menig 'groen' Hollands vingertje verslappen. Moge de tulp heel mooi zijn, bij het zien van deze oase gaat m’n hart toch ook snel kloppen.Tomie Ohtake woonde en werkte in dit huis tot aan haar dood. Begin dit jaar overleed ze op 101 jarige leeftijd.


Rode sculptuur aan het strand in Santos, Brazilië.


foto's via casa vogue/Filippo Bamberghi, iwouldhavelivedhere


 


 

Leuk stuk over MoetKunsten in Wegener kranten11-11-2014 Leuk artikel in de Gelderlander over MoetKunsten. Verscheen in November in de Gelderlander


 


 

Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin25-9-14w
'Me kissing Vinoodh'                      Foto Taschen


Met de fotografieweek en fotofestival 'Unseen' Amsterdam achter de rug, een expositie met DOK4 (o.a. eigen werk) in een Kunstroute en het Fotofestival Breda nog in volle gang kan ik de fotografie nog even niet loslaten. Dus ging ik op zoek naar een fotostelletje van belang met leuk huis. En dan kom je snel uit bij Nederlands meest bekende fotografenpaar Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin, wonend met zoon in New York. Of ze Gaga of andere rich and famous fotograferen, en ook niet te vergeten zichzelf, het zijn vaak beeldschone foto's.
Ze hebben het gezellig in huis dat zie je. Geen glitter en glamour maar lekker veel knoesten in 't hout dat hen omringt. Kleedje hier, kunstwerken daar, 't heeft ook iets Hollands toch nietwaar? 

Vanwege Unseen dus, of de fotoweek, of Bredafoto of m’n eigen foto’s...